Ποια είναι η θεραπεία για την υπεριδρωσία?

Μέσα από μια συστηματική αξιολόγηση των αιτίων και αφορών της υπερβολικής εφίδρωσης, ακολουθούμενη από μια συνετή, σταδιακή προσέγγιση στη θεραπεία, πολλοί άνθρωποι με αυτό το ενοχλητικό διαταραχή μπορεί να επιτύχει καλά αποτελέσματα και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η προσέγγιση για τη θεραπεία υπεριδρωσία γενικά προχωρά ως ακολούθως:

Over-the-counter αντιιδρωτικά: Οι Αρχική διορθωτικά μέτρα, όπως αυτά συνήθως προσπάθησε πρώτα διότι είναι άμεσα διαθέσιμες. Αντιιδρωτικά που περιέχουν χλωριούχο αργίλιο (για παράδειγμα, Ορισμένες Dri-) μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική όταν άλλες αντιιδρωτικά έχουν αποτύχει. Τα λεγόμενα “φυσικός” αντιιδρωτικά είναι συχνά δεν είναι πολύ χρήσιμη.
Συνταγή αντοχής αντιιδρωτικά: εκείνα που περιέχουν εξαένυδρο χλωριούχο αργίλιο
Iontophoresis: μια συσκευή που περνά απευθείας ηλεκτρική ενέργεια μέσω του δέρματος χρησιμοποιώντας νερό βρύσης
Από του στόματος φάρμακα: από την ομάδα των φαρμάκων γνωστών ως αντιχολινεργικά, που μειώνουν την εφίδρωση
Botox (αλλαντικής τοξίνης): εγκριθεί στο Η.Π.Α.. από το FDA για τη θεραπεία υπερβολικής μασχαλιαία (μασχάλης) εφίδρωση
Χειρουργική: συμπαθεκτομή του τραχήλου της μήτρας, ως έσχατη λύση

Αλουμινίου εξαϋδρικό χλωριούχο

Όταν αποτυγχάνουν τακτική αντιιδρωτικά, όπως συχνά κάνουν, για την αντιμετώπιση υπεριδρωσίας, οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν ξεκινήσει από αλουμίνιο εξαϋδρικό χλωριούχο (Drysol, διάφορα φάρμακα κοινόχρηστης ονομασίας), μια συνταγή αντοχής έκδοση του χλωριούχου αλουμινίου. Εφαρμόζεται ακριβώς πριν τον ύπνο επτά έως 10 νύχτες σε μια σειρά, τότε περίπου μία φορά την εβδομάδα στη συνέχεια να διατηρηθεί η βελτίωση. Τα άλατα αλουμινίου σε αυτή την προετοιμασία συλλέγουν στους αγωγούς ιδρώτα και να τους εμποδίσει. Την πάροδο του χρόνου, εφίδρωση μπορεί να μειωθεί μέχρι το σημείο στο οποίο λίγο ή καθόλου περαιτέρω επεξεργασία είναι αναγκαία. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί αρκετά καλά για πολλούς ασθενείς, των οποίων το πρόβλημα είναι η υπερβολική εφίδρωση underarm, αλλά δεν είναι ικανοποιητική για τους περισσότερους από αυτούς με φοίνικες και μοναδικός εφίδρωση.

Η κύρια παρενέργεια με χλωριούχο αργίλιο είναι ερεθισμός, το οποίο μπορεί μερικές φορές να, αλλά όχι πάντα, να ξεπεραστεί με τη μείωση της συχνότητας χρήσης ή εφαρμόζοντας αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως λοσιόν που περιέχουν υδροκορτιζόνη.

Iontophoresis

Iontophoresis εισήχθη πάνω 50 χρόνια ως θεραπεία για την υπερβολική εφίδρωση. Ο ακριβής μηχανισμός δράσης του δεν είναι ακόμα ασαφής. Η διαδικασία χρησιμοποιεί το νερό για να προβεί σε ηλεκτρικό ρεύμα στο δέρμα που καταπολεμά την παραγωγή του ιδρώτα. Το ρεύμα εφαρμόζεται συνήθως για 10-20 λεπτά ανά συνεδρία, αρχικά με δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα που ακολουθείται από ένα πρόγραμμα συντήρησης των θεραπειών σε ένα- σε διαστήματα τριών εβδομάδων, ανάλογα με την απόκριση του ασθενούς. Θεραπείες Iontophoresis ακούγεται επώδυνη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Οι ασθενείς που αγοράζουν συσκευές για αυτή τη θεραπεία μέσω συνταγή γιατρού. Ιατρική ασφαλιστές καλύπτουν μερικές φορές το κόστος.

Από του στόματος φάρμακα

Προφορική αντιχολινεργικά φάρμακα, όπως glycopyrrolate (Robinul) δεν χρησιμοποιούνται συνήθως για αυτή την κατάσταση, γιατί για να λειτουργήσει παράγουν συχνά ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ξηροστομία, αϋπνία, και θολή όραση.

Botox

Η αλλαντική τοξίνη (Botox), δηλητήριο των μυών πολύ στις ειδήσεις ως καλλυντικό θεραπεία για τις ρυτίδες, έχει πράγματι χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς της ιατρικής για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως στην αγωγή μυϊκών σπασμών και ορισμένους τύπους των πονοκεφάλων. Τελευταία ιατρική χρήση του είναι για τη θεραπεία υπερβολική εφίδρωση underarm.

Πενήντα (50) Οι μονάδες του Botox ένεση σε περίπου 20 κηλίδες σε κάθε μασχάλη. Αυτό μπορεί να παράγει περίπου έξι μήνες από την ανακούφιση από εφίδρωση. Οι ενέσεις είναι άβολα, αλλά η χρήση ενός πολύ μικρού βελόνα ένεσης ελαχιστοποιεί δυσφορία.

Τώρα που αυτή η θεραπεία έχει λάβει έγκριση από τον FDA, πολλές εταιρείες ασφάλισης υγείας παρέχουν κάλυψη για τις ενέσεις Botox και την ίδια, η οποία είναι αρκετά δαπανηρή.

Τη στιγμή, η FDA δεν έχει εγκρίνει το Botox για τη θεραπεία εφίδρωση στις παλάμες και τα πέλματα των ποδιών, αν και ορισμένοι γιατροί έχουν τη διαχείρισή της ως χρήση off-label, με κάποια επιτυχία. Μειονεκτήματα από τη χρήση αυτής της θεραπείας για τις παλάμες και τα πέλματα είναι πόνος, απαιτούν μπλοκ νεύρο να μουδιάσει τα χέρια για να κάνουν τις ενέσεις ανεκτή, και το δυναμικό για προσωρινή μυϊκή αδυναμία.

Χειρουργική

Ενδοσκοπική θώρακα συμπαθεκτομή (ETS) αναφέρεται σε χειρουργική διακοπή των συμπαθητικών νεύρων που είναι υπεύθυνα για την εφίδρωση. Sympathectomy είναι μια πράξη με σκοπό να καταστρέψει μέρος της προσφοράς νεύρο προς τους ιδρωτοποιούς αδένες του δέρματος. Τα ένθετα χειρούργος ένα ειδικό ενδοσκοπικό εργαλείο στο στήθος μεταξύ δύο πλευρών, ακριβώς κάτω από τη μασχάλη. Ο πνεύμονας είναι λίγο ξεφουσκώσει για να απεικονίσει καλύτερα και να καταστρέψει τα νεύρα. Sympathectomy είναι τόσο αποτελεσματική και επικίνδυνη. Ακόμη και με νεότερες ενδοσκοπικές τεχνικές, επιπλοκές της διαδικασίας μπορούν να περιλαμβάνουν υπερβολική εφίδρωση σε άλλα μέρη του σώματος, καθώς και των πνευμόνων και νευρικές προβλήματα. Καθώς πολλά από αυτές τις επιπλοκές είναι σοβαρές και μη αναστρέψιμη, Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται σπάνια, και τότε μόνο ως τελευταία λύση.

Υπάρχουν και άλλες συνθήκες που μιμούνται κυψέλες?

Υπάρχουν και άλλα εξανθήματα που μπορεί να μοιάζουν με κυψέλες, αλλά το γεγονός ότι παραμένουν σταθερά και δεν υποχωρήσουν μέσα 24 ώρες είναι χρήσιμη για τη διάκριση τους από κυψέλες. Τα εξανθήματα μπορεί να χρειαστεί να έχουν ένα μικρό δείγμα από το δέρμα αφαιρείται και εξετάζεται κάτω από το μικροσκόπιο (βιοψία) να προσδιοριστεί με ακρίβεια η φύση της ασθένειας του δέρματος.


http://www.medisuv.com/el/804.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλια σε greeklish θα διαγράφονται χωρίς απάντηση